حاجز

وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِیلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ_سوره نحل ایه 125

حاجز

وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِیلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ_سوره نحل ایه 125

حاجز

حاجز در عربی یعنی سنگر....
شاید اینجا یکی از سنگر های ما در برابر هجوم های صدگانه دشمن باشد.... سلاح ما امر قران که می گوید "وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ"
یاحق...

دوشنبه, ۶ مرداد ۱۳۹۳، ۰۶:۳۵ ب.ظ

اصلاحات با چکمه های انگلیسی

4 مرداد ، آری چهارم مرداد سال 1323 شمسی سالمرگ رضاخان پهلوی است که چند صباحی را به رضاشاهی گذراند و مجددا پس از آن به همان رضاخانی تنزل پیدا کرد . به همین منظور در سالمرگ رضاخان قصد کردیم که نگاهی به ماجرای روی کار آمدن حکومت او وماموریت هایش بیاندازیم .

و اما رضاخان میرپنج را چگونه رضاشاه پهلوی کردند؟

4 مرداد ، آری چهارم مرداد سال 1323 شمسی سالمرگ رضاخان پهلوی است که چند صباحی را به رضاشاهی گذراند و مجددا پس از آن به همان رضاخانی تنزل پیدا کرد . به همین منظور در سالمرگ رضاخان قصد کردیم که نگاهی به ماجرای روی کار آمدن حکومت او وماموریت هایش بیاندازیم .
و اما رضاخان میرپنج را چگونه رضاشاه پهلوی کردند؟
روسیه تزاری در سال 1917 میلادی دچار دگرگونی های شدیدی شد و ملتهب از انقلابی با شعار برادری ، برابری ، حکومت کارگری؛ آری همان انقلاب کمونیستی شوروی که پس از طی دو مرحله در فوریه و اکتبر 1917 به نتیجه رسید و لنین بر روی کار آمد . او پس از نظم و ترتیب دادن به اوضاع روسیه به فکر صدور انقلاب خود به وسیله قوه تبلیغات و قوه نظامی افتاد و قصد داشت که انقلاب خود را جهانی و فراگیر کند . 
پس از بررسی های فراوان به این نتیجه رسیدند که ایران یکی از بهترین مکان ها برای نشر انقلاب کمونیستی می باشد چرا که شرایط در آن فراهم بود و آماده انقلابی بود که می شد با کمی دستکاری در شرایط رخ دهد .
اندیشکده ها با یافتن دو عامل مهم در ایران شرایط را مهیا دیدند ، شرایط عبارت بودند از : 1- وجود نا امنی 2- فقر و نداری مردم
هر دو عامل سبب شده بود که سطح واقعیت و شرایط موجود از سطح توقعات و انتظارات مردمی بسیار کمتر باشد و نارضایتی مردم را در پی داشت .
به دلیل ضعف حکومت مرکزی ناامنی های بسیاری موجود بود ، درکنار قیام هایی که در برابر بی قیدی قاجار در گوشه و کنار ایران برپا میشد، عده ای از طراران و یاغی ها به غارت مردم می پرداختند و همچنین وضع معیشتی و اقتصادی مردم بسیار بد بود و فقر در جامعه بیداد می کرد . لذا اینها عواملی بودند که شوروی آنها را برای به وقوع پیوستن انقلاب خود در ایران مناسب دید.
از آن طرف بریتانیا با قدرت گرفتن لنین و صدور انقلابش احساس خطر می کرد چرا که پس از آن مشخص نبود چه بر سر منافع آنها در ایران می آمد. بنابراین درصدد خنثی کردن اقدامات شوروی برامد .
پس از تحقیقات و بررسی های جامعه شناختی به این نکته فائق آمدند که باید برای دفع خطر انقلاب ، اقدام به ایجاد دولتی جدید در ایران کنند و برای رفع دو عامل ؛ یعنی فقر و ناامنی باید دولتی مقتدر و متمرکز تشکیل داد، چرا که دولت هرچه مقتدرتر باشد توانایی آن در دفع خطرات حاصل از ناامنی در ایران بیشتر و همچنین هرچه متمرکز تر باشد توانایی آن برای حل مشکلاتی چون فقر ، مشکلات فرهنگی و... بیشتر خواهد بود.
بنابراین به گزارش شاپور ریپورتر سران انگلستان در ایران بر سر دونفر به اجماع رسیدند : 1-سیدضیاءالدین طباطبایی 2-رضاخان میرپنج که در آن وقت فرمانده قشون قزاق ها بود.
و بعد از آن برای به روی کار آوردن این دولت نیاز به کودتا بود چرا که کودتا فقط سیاست ها را تغییر می داد و ماهیت اصلی حکومت خودباخته قاجار را تغییر نمی داد و در سوم اسفند 1299 ؛ یعنی سه سال پس از انقلاب شوروی ،انگلیس کودتای خود را در ایران به نتیجه رساند .
تقسیم کاری در حوزه فعالبت ها بین رضا خان و سید ضیاء انجام گرفت و رضاشاه مسئول نظامی و به بیانی دیگر عامل اصلی کودتا شد و سید ضیاء عامل سیاسی کودتا .
پس از کودتا ماموریت اولیه دولت شروع میشود و آن هم ایجاد امنیت در ایران بود که به دست بازوی نظامی انگلیس در کودتا انجام شد و موازات آن سید ضیاء مامور به دست آوردن اعتماد مردمی و مقبولیت برای کودتای انگلیسی بود و با تشکیل کابینه سیاه خود اوامر سیاسی بریتانیا را اجرا کرد.
اما پس از مدت کوتاهی انگلیس به این نتیجه رسید که بهترین کس برای حکومت رضا شاه است ، رضاشاه که آن موقع وزیر جنگ بود با استعفای مشیرالدوله که بعد از سیدضیاء روی کار آمده بود با دستور احمدشاه (!) نخست وزیر شد و دولت خود را تشکیل داد . اما به همین اکتفا نکرد و با فرستادن احمدشاه به فرانسه و ممانعت از بازگشت او در تاریخ 4 اردیبهشت سال 1305 تاجگذاری کرد.
اینبار ماموریت اصلی او ؛ یعنی ایجاد حکومتی متمرکز و مقتدر آغاز شده بود و به تدریج با محو شدن عوامل انقلاب در ایران وقت اجرای دیگر فرامین امپریالیسم بریتانیا رسیده بود و آغاز دوره ای که عده ای از آن به عنوان دوره نظم نوین یاد می کنند اما در واقع نظمی نوین با منطقی انگلیسی ، آری اغاز اصلاحات و سازندگی اما با چکمه هایی انگلیسی....

پ.ن1 :  :رضاخان هجوم کرد به تهران و با دستیاری انگلستان حکومت ایران را به دست گرفت و بعد از چندی احمدشاه را از صحنه بیرون کرد و خودش به جای احمد شاه نشست و بتدریج ماموریت خودش را شروع کرد به انجام دادن . ماموریتهای زیادی داشت . قدرتهای بزرگ هرچه را که برخلاف میل خودشان و برخلاف منافع خودشان می دیدند باید به دست این آدم نابود بشوند یا سرکوب.59/6/11
پ.ن2 : معرفی کتاب = تاریخ تحولات سیاسی اجتماعی ایران جلد1 - جلال الدین مدنی + تاریخ معاصر ایران از نگاه امام خمینی - دفتر نشر اثار

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۵/۰۶
سبحان شهیدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی